Ir al contenido principal

Nitrogen: A Global Challenge (Hungarian)

A Föld népessége tart a 10 milliárdhoz, veszélyben az élelmiszer-, az ivóvíz-, az éghajlat- és az energiabiztonság. Vajon a nitrogén megoldás lehet ezekre a globális problémákra? Csak rajtunk áll!

...

Hay una sesión disponible:

Una vez finalizada la sesión del curso, será archivadoAbre en una pestaña nueva.
Comienza el 31 may

Nitrogen: A Global Challenge (Hungarian)

A Föld népessége tart a 10 milliárdhoz, veszélyben az élelmiszer-, az ivóvíz-, az éghajlat- és az energiabiztonság. Vajon a nitrogén megoldás lehet ezekre a globális problémákra? Csak rajtunk áll!

5 semanas
2–3 horas por semana
A tu ritmo
Avanza a tu ritmo
Gratis
Verificación opcional disponible

Hay una sesión disponible:

Una vez finalizada la sesión del curso, será archivadoAbre en una pestaña nueva.
Comienza el 31 may

Sobre este curso

Omitir Sobre este curso

Élelem-, ivóvíz- és energiakészleteink korlátozottak, és ezek elosztása egyenlőtlen a növekvő népesség körében – az éghajlatváltozás pedig a keserű hab a tortán. Ezekben a globális kihívásokban a nitrogénnek kulcsszerepe van. Ezen a kurzuson megtanulhatod, hogy a nitrogén mennyire elválaszthatatlan az emberi civilizációtól és hogy a jövőben vajon megmentőnk vagy ellenségünk lesz-e.

A nitrogén egyszerre különleges és hétköznapi. A vizet vörössé, az embert kékké változtatja. Egyszerre klímabarát és környezetszennyező ellenség. Hozhat fenséges lakomát, de fenyegethet éhínséggel is. Ha eddig azt hitted, hogy a nitrogén csak a periódusos rendszer egy unalmas zuga, itt az ideje, hogy ezt újra gondold!

Ezen az innovatív kurzuson előképzettségedtől függetlenül megismerheted a nitrogén és a globális változások alapelveit, és megtudhatod, hogy a nitrogén milyen kihívásokat jelent és milyen lehetőségeket rejt magában. Témaköreink az élelmiszer-biztonság, az éghajlatváltozás, a lég- illetve a vízszennyezés, az emberi egészség és még sok más.

A tanfolyamot az Edinburghi Egyetem díjnyertes kurzusfejlesztői csapata alkotta meg, mely közérthető, szakértői képet ad a nitrogénhez kapcsolódó globális kihívásokról, illetve bemutatja, hogy a nitrogén hogyan fenyegeti az emberiséget és hogy hogyan kezelhetnénk jobban.

Olyan oktatóktól tanulhatsz, akik többévtizedes tapasztalattal rendelkeznek a nitrogén és a globális változások kutatásában. Ez a világelső kurzus vezető brit és indiai kutatók együttműködéseként jött létre a NEWS India-UK virtuális központ keretében.

De un vistazo

  • Idioma: magyar
  • Transcripción de video: magyar
  • Associated skills:Course Development, Research, Water Pollution, Food Safety And Sanitation, Hungarian Language, Innovation

Lo que aprenderás

Omitir Lo que aprenderás
  • Tudj meg többet a globális nitrogén kihívásról: hogyan segítette a nitrogén az emberi civilizáció fejlődését és hogyan vált a helytelen kezelése fenyegetéssé számunkra.
  • Fedezd fel, hogy a nitrogén milyen alapvetően fontos a mezőgazdaság és az élelmiszer-biztonság számára.
  • Értsd meg a légköri nitrogénszennyezés folyamatát, és az emberi egészségre gyakorolt hatásait.
  • Tanulj vizeink nitrogénszennyezéséről, és az ezzel járó kockázatokról.
  • Tekintsd át velünk a globális nitrogén kihívás lehetséges megoldásait, és hogy mit tehetünk azért, hogy ezt az értékes elemet jobban kezeljük.

Plan de estudios

Omitir Plan de estudios

1. hét: A globális nitrogén kihívás
Bevezetés; a nitrogén felhasználási területei; a nitrogén szerepe a világ élelmiszer-előállításában, a környezetszennyezésben és az éghajlatváltozásban.

2. hét: A nitrogén és a mezőgazdaság
A nitrogén-körforgalom; a nitrogénhasználat történelme az élelmiszer-előállításban; kölcsönhatások az éghajlatváltozással; az élelmiszer-biztonság jövőbeli kihívásai.

3. hét: A nitrogén és a légszennyezés
A nitrogén szerepe a lokális és globális légszennyezésben; trendek és jövőbeli kihívások.

4. hét: A nitrogén és a víz
Hogyan kerül a nitrogén vizeinkbe; hatások az édes- és sósvizekre; veszélyek az ökoszisztémákra és az emberi egészségre.

5. hét: Megoldások a nitrogénre
A nitrogén-felhasználás hatékonyságának javítása a mezőgazdaságban; okos döntések étkezésünkben; a lég- és vízszennyezés kezelése; a probléma átfogó kezelése.

Acerca de los instructores

¿Te interesa este curso para tu negocio o equipo?

Train your employees in the most in-demand topics, with edX For Business.